Over ons

1855

Grays Hockey is het oudste hockeymerk ter wereld en wordt al meer dan 150 jaar vertrouwd door de hockeysamenleving.

Grays of Cambridge, wordt tot op de dag van vandaag gerund door een familie.

Grays of Cambridge bezit ook toonaangevende merken in cricket (Gray-Nicolls), rugby en netbal (Gilbert). Met zijn oorsprong in rackets was hockey een van de eerste sporten waarin Grays zich vertakte.

Vanaf de beginjaren van het spel in de jaren 1870 produceerde Grays hockeysticks in Cambridge van essenhout.

Tegen 1914 exporteerde Grays een assortiment hockey uitrusting over de hele wereld en produceerde aangepaste sticks voor toonaangevende spelers.

Oranje Flash

De oranje flash, voor het eerst gebruikt door Grays in de jaren 1970, is altijd op Grays-sticks gebleven en is een iconisch symbool van het Grays-merk in de hockeysport geworden.

Grays stond aan de voorhoede van de revolutie in de composiet hockeystick met de iconische GX (Grays Xtreme) hockeystickcollectie.

De innovatie zette zich voort in de jaren 2000 met de toevoeging van grafeen, een van de sterkste materialen die de mensheid kent, aan het GX-composietmateriaal, wat resulteerde in de GR-collectie.

Team Grays

Enkele van de meest iconische spelers die ooit hockey hebben gespeeld, hebben Grays met trots vertegenwoordigd.

Imran Sherwani, Jane Six smith, Santiago Amat, Remco van Wijk, Natascha Keller, Mark Knowles, Stacey Michelsen, Ashley Jackson, Helen Richardson-Walsh, Matias Paredes en Piti D'Elia zijn slechts enkele van de legendes die we kunnen noemen!

Tot op de dag van vandaag blijft Grays de 'Internationale Keuze' met de Britse en Engelse ster Zach Wallace, Olympisch gouden medaille winnaar Laurien Leurink, zilveren medaille winnaar Vicky Sauze en natuurlijk Eddie Ockenden.