Meldt u aan om spaarpunten te verdienen. Lees meer

HET SPEL 09 May 19

De geschiedenis van veldhockey - 2000 BC - 20e eeuw

De geschiedenis van veldhockey - 2000 BC - 20e eeuw

The oorsprong van hockey gaat terug tot in de oudheid, waar ze een sport speelden die op het moderne hockey lijkt, in 2000 BC in Egypte en Iran en in Ethiopië in 1000 BC. Het wandreliëf hieronder is uit Griekenland rond 510 BC en beeldt een sport uit dat erg op het moderne hockey lijkt. 

Ancient Greece - Hockey

De Schotse sport shinty begon in de 17e en 18e eeuw en heeft veel overeenkomsten met het moderne hockey. In shinty, mochten de spelers de twee platte kanten van de caman, de stick, gebruiken en elkaar tegen de schouders aanduwen.

Shinty - a Hockey like game

Het georganiseerde spel dat we vandaag kennen startte in het midden van de 19e eeuw. Blackheath Football and Hockey Club’, de oudste hockeyclub, werd opgericht in 1861. Alhoewel de sport al werd gespeeld op scholen zo'n 25 jaar daarvoor.  

Engeland’s eerste internationele herenwedstrijd vond plaats in 1895 tegen Ierland. Engeland won 5-0. De eerste vastgelegde dames internationale wedstrijd was ook Engeland tegen Ierland. De Ierse dames wonnen hier met 2-0. 

Herenhockey werd voor het eerst tijdens de Olympische spelen van 1908 in Londen gespeeld, waar Engeland (niet het verenigd koninkrijk) het goud won. Dameshockey is vanaf 1980 beoefend tijdens de Olympische Spelen. 

De oudste afbeelding van een Grays brochure, hier een Grays stick en een bal, gepubliceerd in 1890. in 1950 werden de eerste technologieen toegepast zoals de Gray Super Blue, met een damp proof haak.      

First Grays Hockey Stick and ball  Grays Hockey Super Blue Hockey Stick

In de jaren 60 Grays lanceerde de eerste Karachi King, dat de hoogste niveau stick was voor 30 jaren. De oranje tik werd later toegevoegd voor betere herkenning op afstand.       Grays Hockey Karachi King Hockey Stick

 

The cart is empty


Totaal

€0,00 EUR


Kijk in uw mandje
Verdien tot
5
PUNTEN PER € 1!

Are you in the right place?

Would you like to go your local website?