Meldt u aan om spaarpunten te verdienen. Lees meer

HET SPEL 09 May 19

De geschiedenis van hockey - vanaf 1990

De geschiedenis van hockey - vanaf 1990

Sinds het begin van de jaren 90 is het hockeyspel heel erg snel veranderd en versneld door de komst van composite materialen in sticks en het spel op  kunstgrasvelden.

Buiten spel

In 1992 werd de buitenspel regel afgeschaft om ruimte te geven in aanvallende ruimtes, meer goals te scoren en het spel spannender te maken. Dit kwam tegelijk met het toegestane gebruik van composite materialen in hockeysticks. Dit betekent dat prestaties werden verbeterd en ballen meer energie hebben tijdens het spel. De sticks werden steeds lichter van gewicht. Spelers hebben meer bewegingsvrijheid en energie met deze lichtere sticks. 

Self-pass

De self-pass regel is in 2009 geintroduceerd. Het doel is om onderbrekingen tijdens de wedstrijd te verminderen en de bal langer in het spel te houden. De speler die een vrije bal neemt kan de bal naar zichzelf spelen en zo het spel bevorderen. 

Balcontrole in de lucht. 

Vanaf 2015 mochten spelers in de topleagues de bal op elke hoogte aanemen en spelen zolang het niet gevaarlijk is. Voorheen mocht de stick niet boven de schouder komen. Deze regel werd later ook toegestaan op alle speelniveaus en opende de deuren tot een vrijer, spannender hockeyspel om meer goals te kunnen scoren.

De toekomst

Al deze veranderingen hebben bijgedragen tot het spel waar we van genieten en er zullen ongetwijfeld nog meer veranderingen plaatsvinden. Recentelijk is er besproken of er twee punten moeten toegekend met een veldslag en één punt voor een goal dat uit een strafcorner wordt gescoord. Ondanks dat dit al in sommige competities, zoals de Hockey India League en de EHL wordt toegepast zijn er prominente coaches en officials die strafcorners en drag flicks willen afschaffen. 

The cart is empty


Totaal

€0,00 EUR


Kijk in uw mandje
Verdien tot
5
PUNTEN PER € 1!

Are you in the right place?

Would you like to go your local website?